کشف باغ گمشده ۲هزار ساله در پترا

بدون دیدگاه

کشف باغ گمشده ۲هزار ساله در پترا

باستان شناسان موفق به کشف بقایای یک سیستم آبیاری و ذخیره آب پیشرفته در شهر تاریخی پترا در کشور اردن شدند.

به گزارش ایسنا، سیستم آبیاری پیشرفته کشف شده در «پترا» برای راه‌انداختن فواره‌ها، حوضچه‌ها و یک استخر بزرگ در این شهر تاریخی که در دل صحرا قرار دارد استفاده می‌شده و نشان‌دهنده زندگی، شکوه و ثروت حکومت “نَبَطی‌ها” در ۲۰۰۰ سال پیش است.

 

کشف باغ گمشده ۲هزار ساله در پترا

 

این شهر تاریخی ۲۰۰۰ سال پیش یکی از مهم‌ترین توقف‌گاه‌های آبی در خاورمیانه بوده است، زمانی که کاروان‌های شتر مسافت‌های طولانی میان شهرها را طی می‌کردند. اهالی «پترا» که در منطقه‌ای خشک زندگی می‌کردند، با استفاده از این سیستم ذخیره آب نه تنها نیازهای خود را برطرف می‌کردند، بلکه از آن برای آبیاری باغ‌ها و در فواره‌ها و استخرهای بزرگ و روباز نیز استفاده می‌کردند.

باستان شناسان در جدیدترین کاوش‌های خود در شهر «پترا» موفق به کشف یک چاه آب نیز شده‌اند که آب را تا ۱۰ متر به سمت پایین هدایت می‌کند. همچنین تونل‌های زیرزمینی برای کنترل آبراهه‌ها  در فصل بارانی نیز در این محوطه تاریخی یافت شده است.

کشف باغ گمشده ۲هزار ساله در پترا

کشف باغ گمشده ۲هزار ساله در پترا

 

«پترا» شهری تاریخی در کشور پادشاهی اردن است که پایتخت حکومت باستانی «نَبَطی‌ها» بوده است. این شهر باستانی در ۲۶۲ کیلومتری جنوب شهر عمّان پایتخت اردن و در غرب راه اصلی بین این شهر و بندر عقبه واقع شده‌ است.

پترا شهری است که کاملا در دل کوه و در تخته سنگ‌هایی به رنگ گُل سرخ یا رنگ صورتی تراشیده شده‌ است. کلمه “پترا” به زبان یونانی به معنی صخره است و چون این شهر باستانی تماماً در سنگ (صخره) کنده شده‌، آن را پترا نامیده‌اند.

مطلب پیشنهادی  اکتشاف تدفین‌های6000 ساله در جنوب غربی ایران

 

کشف باغ گمشده ۲هزار ساله در پترا

کشف باغ گمشده ۲هزار ساله در پترا

پایان حکومت نَبَطی‌ها و خرابی پایتخت شهر پترا به دست رومیان در سال ۱۰۵ میلادی بوده‌است، قشون رومیان در سال ۱۰۵ میلادی سرزمین نَبَطی‌ها را محاصره می‌کنند و آب را به روی ساکنان شهر می‌بندند و سرانجام بعد از مدتی آن شهر را اشغال می‌کنند و به حکومت نَبَطی‌ها خاتمه می‌دهند. در سال ۶۳۶ میلادی عربها توانستند شهر پترا را از نفوذ رومی‌ها برهانند اما زلزله‌ای که درسال‌های ۷۴۶ و ۷۴۸ به این شهر وارد آمد، ساکنان پترا را وادار کرد تا به مناطق اطراف کوچ کنند. امروزه آثار این شهر باستانی پرشکوه در میان کوه به عنوان یادگاری از دوران نَبَطی‌ها به‌جا مانده که از مراکز مهم گردشگری کشور اردن به شمار می‌آید.این شهر تاریخی که از سال ۱۹۸۵ در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد در سال ۲۰۰۷ به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جدید شناخته شده است.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
  • نویسنده
    طلایاب
  • تعداد بازدید
    1,057 بازدید
۰دیدگاه فرستاده شده است.
شما هم دیدگاه خود را بنویسید
لیست قیمت فلزیاب
اخبار ویژه